Csap tekerő leszedése – Neked is menni fog?

Csap tekerő leszedése – Neked is menni fog?

A csöpögő csap nemcsak idegesítő, hanem az elfolyt víz mennyisége meg fog jelenni a vízszámládon is, így nem árt, ha amint tapasztalod a jelenséget, cselekszel. No de vajon menni fog egyedül is? Nézzük meg mire lesz szükséged hozzá!

 

Villáskulcs / Harapófogó / Erős férfi

A csapoknak sajnos van egy olyan szokása, hogy a rárakódott vízkő miatt szinte lehetetlen lecsavarni őket egy villáskulcs nélkül, kivéve, ha van a közeledben egy erős ember, aki játszi könnyedséggel tud telefonkönyveket szétszakítani. Akkor elég lesz az ő marokereje is. De valljuk be, nem sokan dicsekedhetünk ilyen erős ismerőssel.

Így valamilyen szerszámmal, lehetőleg egy villáskulccsal vagy egy jó erős harapófogóval Te is meg tudod majd mozdítani a beragadt alkatrészt, s a csap tekerő leszedése meg is történt. Ha egyedül csinálod, feltétlenül ügyelj arra, hogy ne nyomd meg túl erősen, hiszen nem akarod eltörni, sem a falba törni semelyik alkatrészt sem.

Ecetes víz / Vízkőoldó

Ezután nézd meg, hogy milyen állapotban vannak az alkatrészek. Ha tele van vízkővel a tömítő gyűrű, megpróbálhatod ecetes vízzel fellágyítani, de ha megrongálódott, akkor érdemes elvinned a használt tömítőgyűrűt a boltba, hogy megmutasd az eladónak, hogy pontosan milyen típusra lesz szükséged.

Amíg szétszerelt állapotban van a csap, érdemes alaposan megtisztítanod, hogy még tovább tudjon szolgálni ez az igen fontos fürdőszobai alkatrész. Majd miután kicserélted a tömítő gyűrűt fogó segítségével csavard vissza a csap tekerőt, majd győződj meg róla, hogy nem csöpög a csap.

Ha továbbra is folydogál a víz, akkor nagyobb a probléma, mindenképpen hívj ki minket, hogy megnézzük, hol és mi okozza pontosan a bajt, mert ha a falakban rothadó csövek okozzák a jelenséget, azt nem fogod tudni egyedül megoldani.

Így ha a csap tekerő leszedése után a tömítő gyűrű cseréje nem oldotta meg a problémát, keress minket bátran, hogy biztosan profi kezekben legyen a csaptelep javítása. Természetesen más esetekbe is hívhatsz minket, mint például TECE WC tartályok beszerelésére, vagy különféle TECE alkatrészek cseréjére, duguláselhárításra, és persze teljeskörű vízhálózat kiépítésre vagy javításra is.

Hívj bizalommal! Telefon: 06 70 9073-440