Egyszerűbb lett volna elsőnek minket hívni vízszerelőnek a 9. kerületbe…

Egyszerűbb lett volna elsőnek minket hívni vízszerelőnek a 9. kerületbe…

Nemrég jártunk egy hatalmas csőtörés miatt szerelni Ferencvárosban úgy, hogy előttünk egy brigádot már kihívtak, akik elvileg szakszerűen hárították el a problémát, s borsos árat is kértek ezért az ügyféltől.

Először őket próbálta ismét kihívni a lakó, de rejtélyes módon a telefonszámon nem volt kapcsolható előfizető, így szerencséjére másodjára már minket hívott ki.

Mikor kiérkeztünk, megmutatta az ügyfél, hogy hol volt a probléma, mit és hogyan javítottak meg az előző szerelők.

Természetesen falat kellett bontanunk, hiszen a kialakult helyzet sokkal súlyosabb volt, mint ahogy azt előzőleg a kérdéses brigád feltételezte.

Szerintük csak egy kis lyukat kellett push-fit csatlakozóval megoldani, viszont itt egy komplett csőszakaszt kellett volna kicserélni.

Azért tudta eddig tartani a megfelelő működést pár napig az első szerelés után a rendszer, mert a vakolat megtartotta a csöveket. Egészen addig, amíg másodjára az egyszerű beázásból komoly csőtörés lett.

Vízszerelőként ebben a 9. kerületi lakásban nem mondhatjuk, hogy nekünk egyszerűbb lett volna szerelni, ha elsőként minket hív ki az ügyfél, viszont neki sokkal jobban megérte volna anyagilag, ha nem kétszer kell kifizetnie egy túlárazott szolgáltatást, majd egy korrekt árakkal dolgozó profi brigádot.

Ez az ügyfél megtanulta, hogy nem szabad akárkit kihívni egy komoly szereléshez, mert lehet, hogy ezek a szakik be tudnak kötni egy mosogatógépet, s esetleg egy csapot is fel tudnak szerelni anélkül, hogy beletörnék a régit a falba. Viszont egy feltételezett csőtöréshez nem szabad olyan szerelőt hívni, akit nem lehet úgymond leellenőrizni a neten.

Mondtuk is neki, hogy csekkolni kell az ilyesmit, s rögtön nyúlt a telefonjához, hogy megkeresse őket. Nem talált róluk említést egyik szakmai vagy közösségi média oldalon sem.

Jegyezd meg Te is, ha szakembert hívsz, ne csak egy telefonszámot vagy árlistát keress, hanem az eddigi ügyfelek ajánlásait is.

Persze egyszerűbb, ha minket hívsz ki elsőként vízszerelőnek 9. kerületi otthonodba, hogy elkerüld az ilyen fajta kellemetlenségeket.