Vízszerelés 8. kerület – szükséges a gyakorlat

Vízszerelés 8. kerület – szükséges a gyakorlat

Vízszerelőként a 8. kerületben egyaránt kellett már teljesen modern, néhány éve épült lakásokba mennünk szerelni, ahogy olyan helyekre is, melyeket már omlásveszély fenyegetett.

Ez azért lényeges, mert az elmúlt néhány évtizedben nemcsak az alapanyagok változtak meg, de megjelentek új gyártók innovatív technológiákkal is, így egyaránt kell tudnunk új és régi építésű vízvezetékeket is szerelni.

Az alaptudás nem nagyon változik, csak modernebb megoldásokkal lesz kiegészítve az évek alatt. Ezt is ugyanúgy kell tudnia egy vízszerelőnek, ahogy a gyakorlatban való kivitelezést is, hiszen nem mindegy, hogy milyen típusú csővel milyen vizet vezetünk, ahogy az sem, hogy hol fúrunk bele a falba.

Nem egyszer hallani olyan baleseteket, hogy véletlenül rossz helyen fúrták át a falat, s vízvezeték helyett gázvezetéket értek.. Az ilyen esetek többnyire azért vannak, mert nincs alapos elméleti ismerete a szerelőnek, hogy mikre érdemes odafigyelni ilyenkor.

Emiatt mi kifejezetten élvezzük vízszerelőként a 8. kerületben azt, hogy a rengeteg féle új és régi építésű házban lévő vezetékek milyen új gyakorlati ismereteket tudnak nyújtani zöldfülű, frissen vizsgázott dolgozóinknak, hiszen a vén rókák mindig ott vannak, hogy segítsék őket, hogy az elméleti tudás kiegészüljön a gyakorlati résszel is.

A folyamatos szakmai továbbképzések miatt mi szinte mindenre fel vagyunk készülve. Így mindegy, hogy vízszerelőként 8. kerületi régi vagy új építésű házba megyünk ki, mert mi a legtöbb problémát megoldjuk.

Milyen vízszerelőként dolgozni a 8. kerületben?

Nemcsak a Budapesten élők, de a vidékiek körében is sokaknak a 8. kerület hallatán a rossz környék jut eszükbe, viszont kevesen tudják, hogy ez a kerület is legalább annyi lakossal rendelkezik, mint a legtöbb megyeszékhely vidéken.

Így itt is egyaránt vannak csodaszép, illetve felújításra váró utcák és terek, így semmiképp sem szabad csak a hírhedtebb városrészekre gondolni, hiszen az egyik legjobb példa a varázslatosan szép Szabó Ervin Könyvtár is, ahol nemcsak rengeteg diákkal, de turistával is lehet találkozni.

Így vízszerelőként a 8. kerületben már szinte minden típusú ügyfélnél jártunk már, hiszen egyaránt vannak itt irodák, állami intézmények és magánlakások is, melyek közt szintén találhatóak épp most épült, illetve igen rozoga épületek is.

Emiatt nagyon változatos munkát jelent vízszerelőként a 8. kerületben dolgozni, hiszen míg reggel egy rothadó vízvezetéket kell kicserélni egy régi lakásban, addig délután már egy vadonatúj épületbe megyünk ki csapokat felszerelni.

Ezért semmiképp sem szabad erről a kerületről egyoldalúan beszélni, mert míg a városrész egyik fele akár a kultúra központja is lehetne, addig a másik felére pedig igencsak ráférne egy alapos tatarozás.

Emiatt megoszlanak a mi feladataink is vízszerelőként a 8. kerületben, hiszen egyaránt vannak teljesen új építésű, illetve a szocialista idők alatt épült épületek is, melyek vezetékei bizony már nehezen bírják a kiképzést.

Pont ezért nekünk nincsenek előítéleteink, mert inkább a tapasztalatainkra támaszkodunk.