Vízszerelés 8. kerület – szükséges a gyakorlat

Vízszerelés 8. kerület – szükséges a gyakorlat

Vízszerelőként a 8. kerületben egyaránt kellett már teljesen modern, néhány éve épült lakásokba mennünk szerelni, ahogy olyan helyekre is, melyeket már omlásveszély fenyegetett.

Ez azért lényeges, mert az elmúlt néhány évtizedben nemcsak az alapanyagok változtak meg, de megjelentek új gyártók innovatív technológiákkal is, így egyaránt kell tudnunk új és régi építésű vízvezetékeket is szerelni.

Az alaptudás nem nagyon változik, csak modernebb megoldásokkal lesz kiegészítve az évek alatt. Ezt is ugyanúgy kell tudnia egy vízszerelőnek, ahogy a gyakorlatban való kivitelezést is, hiszen nem mindegy, hogy milyen típusú csővel milyen vizet vezetünk, ahogy az sem, hogy hol fúrunk bele a falba.

Nem egyszer hallani olyan baleseteket, hogy véletlenül rossz helyen fúrták át a falat, s vízvezeték helyett gázvezetéket értek.. Az ilyen esetek többnyire azért vannak, mert nincs alapos elméleti ismerete a szerelőnek, hogy mikre érdemes odafigyelni ilyenkor.

Emiatt mi kifejezetten élvezzük vízszerelőként a 8. kerületben azt, hogy a rengeteg féle új és régi építésű házban lévő vezetékek milyen új gyakorlati ismereteket tudnak nyújtani zöldfülű, frissen vizsgázott dolgozóinknak, hiszen a vén rókák mindig ott vannak, hogy segítsék őket, hogy az elméleti tudás kiegészüljön a gyakorlati résszel is.

A folyamatos szakmai továbbképzések miatt mi szinte mindenre fel vagyunk készülve. Így mindegy, hogy vízszerelőként 8. kerületi régi vagy új építésű házba megyünk ki, mert mi a legtöbb problémát megoldjuk.