Vízszerelő 19. kerület – teljeskörű vízhálózat felújítás

Vízszerelő 19. kerület – teljeskörű vízhálózat felújítás

A régi lakások esetében egy idő után a falakban lévő vízvezetékek már annyira elöregednek, hogy egy-egy cső kicserélése már nem tudná megoldani a problémát, így ilyenkor teljeskörű vízhálózat felújításra van szükség.

Az ilyen fajta munkálatokat nyilván nem bíznád kontár “szakemberekre”, hiszen saját otthonodról van szó. Így ha profi és évtizedes tapasztalattal rendelkező vízszerelőt keresel 19. kerületi lakásod felújítására, hívj minket bizalommal, akár hétvégén is.

Mi az első kiszállás alkalmával állapotfelmérést végzünk, illetve azt is megvizsgáljuk, hogy a régi kialakítástól eltérően, hogyan lehetne úgy kiépíteni az új vízhálózatot, hogy az Neked is jobb legyen.

Például ha a mosógép szennyes vize eddig a kádba folyt, s a felújítás után azt szeretnéd, hogy ez diszkréten egy falban lévő csőbe távozzon. Vagy azt, ha másik helyre szeretnéd beépíteni a fürdőkádat vagy esetleg zuhanytálcát is szeretnél. S persze a konyha sem maradhat ki, biztosan ott is szeretnél valami változtatást, hogy könnyebben és praktikusabban tudj sütni-főzni.

Tudjuk, hogy nem értesz a mi munkánkhoz, így vízszerelőként a 19. kerületi lakások esetében is mindig elmondjuk, hogy milyen lehetőségek vannak a felújítás alatt, amiket érdemes lehetne kihasználni.

Emiatt nem Neked kell kitalálnod, hogy hogy lehetne jobb, mert mi elmondjuk mindig a lehetőségeket, hogy min érdemes változtatni, s mi lehetne praktikusabb.

Így vágta át egy vízszerelő a 19. kerületben az egyik ügyfelünket

Egyre rosszabb a helyzet itthon, hiszen rengetegen hagyják el az országot a jobb megélhetésért cserébe, mely egyben azt is jelenti, hogy aki itthon maradt az általában vagy egyéni vállalkozó, vagy hiányos szaktudással rendelkező kókler. Szegény ügyfelünk az utóbbiba futott bele.

Ügyfelünk azért hívott vízszerelőt 19. kerületi otthonába, mert alig jött a csapból víz, viszont a vízóra iszonyatos sebességgel pörgött, amikor használni akarta a csapot.

A konyhában és a vécében nem tapasztalt rendellenes működést, csak a fürdőben.

A szerelő kijött, majd mivel semmilyen repedést nem talált a falon, nem nézte meg műszerrel, hogy esetleg nagyobb lehet a probléma, mint aminek tűnik.

Amit ezután csinált, az hihetetlen volt. Fogott egy vastag tömítőgyűrűt, és eldugaszolta a csapot annyira, hogy kis helye legyen a víznek, így azonnal nagyobb lett a víznyomás.

A szerelő természetesen hatalmas árat kért, a lakó pedig azt hitte, hogy minden rendben van. Ott rontotta el, hogy csak hó végén nézte meg a vízszámlát, s nem ellenőrizte le a szerelő munkáját azzal, hogy megnézze, mennyire pörög a vízóra. Az volt a szerencséje, hogy két nap múlva jött is a vízszámla.

Ez a szokásosnak a tízszerese volt, viszont a lakó nem tudta, hogy mi történik, hiszen a víznyomás erős volt. Majd megindította a csapot, s rohant megnézni a vízórákat, s látta, hogy továbbra is pörögnek.

Ekkor hívott ki minket vízszerelőnek 19. kerületi otthonába. A következőt tapasztaltuk: gyakorlatilag néhány órával azelőtt érkeztünk, hogy a cső a falban teljesen eldurrant volna, így falbontás után csak a rengeteg, falban lévő vizet kellett kiszivattyúznunk, majd kicserélni egy teljes szakaszt a hálózatban, mert ha nem lett volna elég erős a vakolat, az egész egy hatalmas csőtörést okozott volna.

Tehát az ügyfelünk kifizette a kókler szerelőt, aki csak egy tömítőgyűrű darabot tett fel oda, ahova nem kellett volna, a megnövekedett vízszámlát, a mi munkánkat, plusz a festést.

Vigyázz, hogy kit hívsz ki vízszerelőnek 19. kerületi otthonodba, mert a kóklerek jelentős anyagi kárt tudnak okozni a többletmunkák miatt!

Így ha vízszerelőt keresel Budapest 19. kerületben, bátran keress fel minket elérhetőségeink egyikén, hogy biztos kezekben legyen lakásod vízhálózata.