Vízvezeték szerelő Csepel – nem gond még a csőtörés sem

Vízvezeték szerelő Csepel – nem gond még a csőtörés sem

Miért lesz csőtörés?


Nem kell messzire mennünk Budapesten sehol sem ahhoz, hogy lássunk egy igen lepukkant, romhalmazt, melyet egyesek lakóházaknak használnak. Az ilyen állapotú épületek vízhálózata pedig nyilván nem tegnap került kiépítésre, így az is csoda, hogy eddig működtek a csapok, lefolyók és vécék.

Amikor a fal már annyira laza, hogy már az eleve elrohadt vízvezetékeket sem tudja egyben tartani, akkor jön a durranás, és ömlik a falból a víz. Ezt nem hibás beépítés okozza általában, hanem egyszerűen az idő. Semmi sem tart örökké, így a falakban lévő csövek sem fogják mindig problémamentesen szállítani a vizet.

Mit lehet tenni ellene?


Először is, zárd el a főcsapot. Ha nem tudod hol van, kérdezd meg a házmestert, vagy egy lakót a házban. Ha családi házad van, kérj segítséget a szomszédtól.

Ezután hívj ki minket vízvezeték szerelőnek csepeli otthonodba, s amint lehet kiérkezünk, hiszen ez nem egy halogatható feladat, itt jelenleg ömlik a víz, mely nemcsak a Te lakásodat, de az alattad lakókat, vagy aha családi házban laksz, a pincédet is eláraszthatja.

Megoldás


Kiérkezés után állapotfelmérés következik, majd ajánlattétel. Amennyiben elfogadod, neki is állunk kicserélni a kérdéses csövet vagy csöveket a falban, hogy újra működjön otthonod vízellátása.

Ne bízd az ilyen feladatokat sarlatán, olcsónak tűnő brigádokra, inkább hívj minket vízvezeték szerelőnek Csepeli házadba, hogy a sok éves tapasztalatunknak köszönhetően profin oldjuk meg a kialakult helyzetet.

Vízszerelő Csepel – mindenre van gyors és megbízható megoldás

Csepelen laksz, s nem tudod kihez fordulj, ha épp úszik a lakás egy meghibásodott vízvezeték miatt? Megnézted már az arany oldalakat, az internetet, s mégsem tudod milyen brigádot válassz? Ne aggódj, nem vagy egyedül ezzel a problémával, megmutatjuk, mire figyelj, ha vízszerelőt keresel Csepelen!

Biztos Neked is rengetegszer dobnak be a postaládádba kis cetliket a különféle szerelők, hogy válaszd őket, ha valamilyen szerelési feladatot kell ellátni a lakásban vagy házban. Viszont amint hazaérsz, s megnézed az interneten, hogy kik is ezek a szerelők, a legtöbb esetben nem fogsz találni semmit sem róluk, hiszen ezek a legtöbbször mindenféle szakmai hozzáértés vagy végzettség nélkül szerelnek, gyakran bizony hibásan.

Emiatt mindig figyelj oda, hogy kit hívsz ki ilyenkor, hiszen mégiscsak a saját ingatlanod épségéről van szó, melynek szerelésére nem biztos, hogy jó döntés olyan kóklereket kihívni, akiknek nincs referenciájuk, illetve rejtélyes módon nem lehet őket megtalálni sehol sem az interneten.

Ezért, ha Csepelen van szükséged vízszerelőre, érdemes először végignézned a különféle szakmai portálokat, fórumokat és közösségi média oldalakat is, hiszen ezek a legjobb felületek arra, hogy az ügyfelek őszintén leírják eddigi tapasztalatukat az adott vízszerelő cégről.

Minket egyaránt megtalálsz Facebook-on és YouTube-on is, hogy közelről is meg tudd nézni, hogy hogyan dolgozunk. Hívj minket bizalommal, ha épp Csepeli lakásodban történik valamilyen vízvezeték szerelési probléma.

A jó vízszerelőt Csepelen sem hagyják cserben

A legtöbb fővárosinak nem feltétlenül a legjobb közbiztonság vagy a kulturális élet központja jut eszébe Csepelről.

Viszont velünk történt már nem egy kellemetlen, de annál meglepőbb és szívmelengetőbb eset, amikről úgy gondoltuk, hogy mindenképp érdemes megosztanunk Veled.

Ne a borító alapján ítéld meg a könyvet!

Csőtörés miatt hívtak ki minket vízszerelőnek egy csepeli régen épült házba, ahova amint tudtunk ki is érkeztünk, hiszen nem lehetett egy meghibásodás miatt elzárni a főcsapot és szó szerint elárasztott mindent a házban a víz.

Megszereltük a főcsapot, kicseréltük a fáradt alkatrészeket, s a házban is néhány óra alatt helyreállítottuk a vezetékeket úgy, hogy még a falazást is befejeztük időre. A lakók annyira örültek, hogy telepakoltak minket hazafelé mindenféle finom házi süteménnyel, s persze a házi pálinkákkal és a hegyi borokkal sem fukarkodtak.

Természetesen nem akartuk elfogadni, hiszen kifizették a munkadíjunkat plusz az alkatrészeket, így a mi oldalunkról lezártuk ezt, viszont szinte megsértődtek volna a háziak, ha nem fogadjuk el a karácsonyra is túl nagy ajándéknak szánt finomságokat. Micsoda meglepetés volt ez munka után!

A segítség akkor is jöhet, amikor egyáltalán nem számítasz rá!

Ez az eset télen történt, amikor hatalmas hó volt az utakon, s ahol nem kotorták még el a havat, ott maximum 10-15 km/h-val lehetett száguldozni a jeges, csúszós utakon. Nekünk ez sem volt gond, időre kiértünk az ügyfélhez, mely ebben az esetben egy nagy raktár volt.

Megjavítottuk a vezetékeket, illetve tartottunk egy ellenőrzést is, s eltelt 2-3 óra, mire visszaszálltunk az autóba, hogy menjünk a következő ügyfélhez. Igen ám, de addig rengeteg havaseső esett, s gyakorlatilag betemette az autót, amit úgy kellett kiásni.

Viszont ez sem volt elég, mert az eső miatt akkora mocsártenger lett az autónk körül, hogy a gyárban dolgozó munkások segítettek megtolni a gépjárművet, hogy el tudjunk indulni.

Bizony, jó tett helyébe jót várj, ez történt velünk is. S ami a legjobb, hogy még csak el sem késtünk a következő ügyfelünktől.

Látod, ha minket hívsz ki vízszerelőnek Csepelre, még a legvadabb időjárásban is pontosan fogunk kiérkezni, hogy azonnal orvosolni tudjuk a kialakult vízszerelési problémát.

Mesél a 21. kerületi vízszerelő – Csepelen történt eset

Azt hinnénk, hogy egy több mint 40 éves tapasztalattal rendelkező vízvezetékszerelő már nem nagyon lát újdonságot a szerelési munkák során. A Csepelen történt eset viszont igyekezett ezt a tévhitet eloszlatni, mert olyan tapasztaltunk, amit eddig még nem. Meséljük is a részleteket.

Megtörtént eset

A csepeli eset tavaly tavasszal kezdődött, amikor igen szigorú kijárási korlátozások voltak még érvényben, illetve szinte senki sem tudta még, hogy mennyire komoly a világhelyzet.

Az ügyfélnek persze akkor kellett – volna – szerelőt hívnia, amikor aki csak tehette, inkább otthon maradt, s amit csak tudott, inkább házhoz rendelt, nehogy feleslegesen kelljen találkozni vagy érintkezni valakivel.

Szinte szó sem lehetett arról, hogy profi vízvezetékszerelőt hívjon ki, hiszen idősek éltek a háztartásban, s joggal féltek a fertőzés veszélyétől.

Mi volt a probléma?

Egy aránylag könnyen és gyorsan orvosolható probléma merült fel: csöpögött a csap. Ezt általában egy egyszerű tömítőgyűrű cserével néhány perc alatt meg lehet oldani. Rosszabb esetben ez egy csőtörés előjele.

Hogyan próbálták megoldani a problémát egyedül?

Mivel a lakásban idősek laknak, emiatt olyan megoldást kellett találniuk, amely nem igényel fizikai erőt vagy bármilyen típusú szerelési munkálatot. A lakók egyszerűen orvosolták a problémát: kis edényt tettek a mosdókagylóba, hogy ne vesszen kárba a csapból csöpögő víz.

Csak egy év múlva hívták ki a vízszerelőt a 21. kerületi lakásba

Teltek-múltak a hónapok, s a világhelyzet a vakcina megjelenésével kicsit jobb lett. Amint megkapták az idős lakók az oltást, egyből telefonáltak értünk.

Mit láttunk, amikor kiérkeztünk?

A mosdókagylóban lévő kis edényt felváltotta egy lavór, illetve a ház tele volt mindenhol vízzel teli edényekkel, vödrökkel és műanyag palackokkal. Olyan sok vizet sikerült így felfogniuk a lakóknak, hogy a kamrában egy gombostűt sem lehetett már elhelyezni a rengeteg csapvízzel teli műanyag palack miatt.

Szerencséjük volt a lakóknak

Óriási szerencséjük volt a lakóknak, hiszen amikor kiérkeztünk, valahol sejtettük már, hogy ez nem egy egyszerű tömítőgyűrű csere lesz. Műszerrel megvizsgáltuk a falat, s mivel a vakolat kiváló állapotban volt, így az bent tudta majdnem egy évig tartani a falban a megrepedt csövet.

Egy igen csúnya csőtörést úsztak így meg a lakók. Megoldottuk a problémát, de azóta is erről beszélünk, mert annyira hihetetlen, hogy majdnem egy évig bírta a megrepedt cső a falban.