Mesél a 21. kerületi vízszerelő – Csepelen történt eset

Mesél a 21. kerületi vízszerelő – Csepelen történt eset

Azt hinnénk, hogy egy több mint 40 éves tapasztalattal rendelkező vízvezetékszerelő már nem nagyon lát újdonságot a szerelési munkák során. A Csepelen történt eset viszont igyekezett ezt a tévhitet eloszlatni, mert olyan tapasztaltunk, amit eddig még nem. Meséljük is a részleteket.

Megtörtént eset

A csepeli eset tavaly tavasszal kezdődött, amikor igen szigorú kijárási korlátozások voltak még érvényben, illetve szinte senki sem tudta még, hogy mennyire komoly a világhelyzet.

Az ügyfélnek persze akkor kellett – volna – szerelőt hívnia, amikor aki csak tehette, inkább otthon maradt, s amit csak tudott, inkább házhoz rendelt, nehogy feleslegesen kelljen találkozni vagy érintkezni valakivel.

Szinte szó sem lehetett arról, hogy profi vízvezetékszerelőt hívjon ki, hiszen idősek éltek a háztartásban, s joggal féltek a fertőzés veszélyétől.

Mi volt a probléma?

Egy aránylag könnyen és gyorsan orvosolható probléma merült fel: csöpögött a csap. Ezt általában egy egyszerű tömítőgyűrű cserével néhány perc alatt meg lehet oldani. Rosszabb esetben ez egy csőtörés előjele.

Hogyan próbálták megoldani a problémát egyedül?

Mivel a lakásban idősek laknak, emiatt olyan megoldást kellett találniuk, amely nem igényel fizikai erőt vagy bármilyen típusú szerelési munkálatot. A lakók egyszerűen orvosolták a problémát: kis edényt tettek a mosdókagylóba, hogy ne vesszen kárba a csapból csöpögő víz.

Csak egy év múlva hívták ki a vízszerelőt a 21. kerületi lakásba

Teltek-múltak a hónapok, s a világhelyzet a vakcina megjelenésével kicsit jobb lett. Amint megkapták az idős lakók az oltást, egyből telefonáltak értünk.

Mit láttunk, amikor kiérkeztünk?

A mosdókagylóban lévő kis edényt felváltotta egy lavór, illetve a ház tele volt mindenhol vízzel teli edényekkel, vödrökkel és műanyag palackokkal. Olyan sok vizet sikerült így felfogniuk a lakóknak, hogy a kamrában egy gombostűt sem lehetett már elhelyezni a rengeteg csapvízzel teli műanyag palack miatt.

Szerencséjük volt a lakóknak

Óriási szerencséjük volt a lakóknak, hiszen amikor kiérkeztünk, valahol sejtettük már, hogy ez nem egy egyszerű tömítőgyűrű csere lesz. Műszerrel megvizsgáltuk a falat, s mivel a vakolat kiváló állapotban volt, így az bent tudta majdnem egy évig tartani a falban a megrepedt csövet.

Egy igen csúnya csőtörést úsztak így meg a lakók. Megoldottuk a problémát, de azóta is erről beszélünk, mert annyira hihetetlen, hogy majdnem egy évig bírta a megrepedt cső a falban.