Darálós WC bekötése – ne próbáld meg egyedül

Darálós WC bekötése – ne próbáld meg egyedül

A darálós WC bekötése több féleképpen is történhet, de a legtöbb esetben ezt a falra felfüggesztve vagy a falba süllyesztve szokás megoldani, bontás nélkül. Mivel több típus is létezik, így általában úgy szoktuk a darálós WC-t bekötni, ahogyan a modell, illetve a lakás kialakítása engedi. De mi is az a darálós WC?

A darálós WC-k bekötését a második világháború után kezdték el alkalmazni, hiszen a régi házakba, melyek csőhálózata túl keskeny átmérővel rendelkezett, nem lehetett hagyományos WC-ket beépíteni, hiszen a szennyvíz elakadt volna az apró csöveken, jelentős dugulást okozva.

Így a darálós WC-k megjelenése igen sok ember számára hozta be a komfortot a lakásba, hiszen a legtöbb esetben már egy 40 mm-es átmérőjű cső is elég ahhoz, hogy egy darálós WC bekötés megtörténhessen.

Így a WC-ből kijövő darabos, szennyes vizet a szerkezet ledarálja, hogy egy folyékonyabb, az apró csöveken könnyedén áthaladó massza legyen, mely így nem okoz dugulást. Manapság ezt olyan régen épült házakba szoktuk beépíteni, ahol a csőhálózat még nem került felújításra, így azok vízvezetékei még a régi típusú vékonyabb csövekből tevődnek össze.

A darálós WC bekötése így rengeteg régi háztulajdonosnak okozott könnyebbséget, hiszen a mai gyártású, modern darálós WC-ket nemcsak a mellékhelyiségből származó szennyes víz optimális elvezetésére lehet használni, hanem a legtöbb olyan konyhai eszközre, mely termel valamilyen fajta szennyes vizet. Ilyenek például a mosogatógépek, mosógépek, bidék, vagy akár a mosdókagylók is.

Emiatt a darálós WC bekötés egy nagyon praktikus és sokak számára szinte életmentő megoldás, hiszen a legtöbb esetben nem szokott probléma lenni abból, ha egy háznak kisebb átmérőjű vízvezetékei vannak. Ezért rengeteg lakó használja ki ezt a technológiát, hogy teljes komfort legyen a lakás minden területén.

A darálós WC bekötése aránylag egyszerű feladat, hiszen az esetek többségében nem kell hozzá falat bontani, vagy nagyobb kosszal járó munkát végezni, viszont a megfelelő szerszámok nélkül szinte lehetetlen beszerelni egy ilyen szerkezetet, így ezt mindenképp bízd ránk, hiszen mi nem egy darálós WC bekötésen vagyunk már túl, így megfelelő mennyiségű tapasztalatunk segítségével profin oldjuk meg ezt a feladatot is.

Hívj bizalommal! Telefon: 06 70 9073-440