Folyton eldugul a konyhai lefolyó? Nagyobb lehet a baj, mint hinnéd…

Folyton eldugul a konyhai lefolyó? Nagyobb lehet a baj, mint hinnéd…

Mielőtt kihívsz egy vízszerelőt 20. kerületi lakásod konyhájába, nem árt, ha előtte kipróbálsz azért néhány egyszerű házi praktikát, hátha sikerül Neked is orvosolnod a problémát.

  1. Szódabikarbóna + ecet

Előbb voltak eldugult lefolyók, mint modern spirálozógépek, így először mindig nagyanyáink praktikáit próbáld ki. Távolítsd el a vizet a mosogató tálcából, majd tégy 1-2 evőkanál szódabikarbónát a lefolyóra, s önts rá egy kis ecetet. Ne ijedj meg, habozni fog és sisteregni, de egy kisebb dugulást meg tudsz szüntetni így, ha néhány alkalommal megismételed ezt a módszert.

  1. Háztartási lefolyótisztítók

Ha a fenti házi praktika nem hozott eredményt, próbáld meg a legsűrűbb típusú lefolyótisztítót, majd várj néhány órát. Egy közepes dugulást ezzel is meg lehet úszni.

  1. Drót

Amikor rengeteg szennyeződés gyűlik össze, jó barátod lehet egy drót is, amivel ki tudod piszkálni a felgyülemlett koszt.

  1. Szereld szét

A drót sem ér el mindenhova, így mindent ezzel sem fogsz tudni elérni. Ha van hozzá egy kis affinitásod, szereld szét a mosogató alatti szerelvényeket, s tisztítsd meg őket alaposan.

  1. Hívj vízszerelőt 20. kerületi házadba

Van, amikor egyik fenti megoldás sem fog segíteni. Ez főképp akkor fordul elő, ha a falban lévő vezetékekben van a lerakódás. Rosszabb esetben elrohadt a cső a falban és ki kell cserélni, hogy megszűnjön a dugulás.

Így ha egyik általad is elvégezhető módszer sem vált be a fentiek közül, hívj minket vízszerelőnek 20. kerületi otthonodba, hogy többet ne legyen gondod az eldugult konyhai lefolyóval.