Ha a WC tartály nem tölt, hívj, és mi segítünk!

Ha a WC tartály nem tölt, hívj, és mi segítünk!

Vízszerelőként nagyon sokféle feladatot látunk el. Többek között a WC tartály szerelés is a mi hatáskörünkbe tartozik, amiről tudni kell, hogy különböző problémáknak a megoldását is magába foglalja. Például, akkor is minket kell hívni, ha a WC tartály nem tölt, illetve csak lassan, vagy teljesen ellenkezőleg, amikor túltölt és a víz folyamatosan csorog a WC csészébe.

Ezen meghibásodások esetében, általában van egy-egy gyors és egyszerű praktika is, amivel újra használhatóvá válik a tartály, de tudni kell, hogy ezekkel nem helyettesíthető a profi WC tartály szerelés, csak elodázható általuk a csere.

Tehát, ha éppen nagyon elfoglalt vagy és nincs időd kihívni minket, vagy addig is szeretnéd, hogy viszonylag normálisan működjön a WC, amíg kiérnek a szakértőink, akkor ideiglenesen bevetheted a lentiekben leírtakat, de csodát nem várhatsz ezektől.

Először is vedd le a tartály tetejét, amelyben jobb vagy baloldalon fogod megtalálni a betöltő szelepet és közében a leeresztő szelepet. Ha WC tartály nem tölt vagy túltölt, akkor a betöltő szeleppel lesz a gond. Túltöltés esetén ezt kell alacsonyabb vízállásra beállítani, és akkor a megszokott vízmennyiség fog csak belefolyni.

Ugyanakkor emiatt az elzáró mechanizmusra nagyobb erő fog hatni, ezért ne feledkezz meg arról, hogy szólj nekünk, amint lesz rá időd, hogy fogadd a csapatunk egy-két tagját, akik végérvényesen orvosolják majd a hibát, vagyis kicserélik a szükséges alkatrészt, alkatrészeket.

Amennyiben a WC tartály nem tölt, akkor csak a betöltő szelep cseréje segíthet, tehát ebben az esetben nem tudsz semmit tenni. Egyesek ilyenkor a betöltő szelep szétszedésével szoktak próbálkozni, de általában nem sikerül ugyanúgy összerakni, mint ahogy volt, és akkor így is úgy is szakértőre lesz szükség.

Éppen ezért, amikor észleled, hogy lassabban kezd feltelni a tartály a szokottnál, akkor a lehető leghamarabb vedd fel a kapcsolatot velünk, mert a WC tartály szerelés nélkül, csakhamar el fog jönni az a pillanat, amikor már a WC tartály nem tölt, és ezért nem is tudod majd használni.