Ezeket találtuk vízszerelőként a 16. kerületben a WC tartályokban

Ezeket találtuk vízszerelőként a 16. kerületben a WC tartályokban

Nagyon szeretik az ügyfeleink a szórakoztató szakmai történeteket, így gondoltuk összegyűjtjük a legviccesebb szerelési feladatokat, amelyekhez kihívtak minket az elmúlt néhány évben.

A rejtélyes WC tartály gomb

Kimentünk szerelni egy kis családi házba, mert az ügyfél arra panaszkodott, hogy egyszer működik a gomb a WC tartályon, egyszer meg csakúgy beakad, de nem tudja, hogy mi okozza az akadást.

Szétszedtük a tartályt, s rögtön láttuk, hogy egy kis huncutság áll a háttérben, mert a WC tartályban először csak egy apró kis játék alkatrészt találtunk, majd kipiszkáltunk egy apró játékhajót is, aminek a levált alkatrésze okozta a gomb akadását. Kiderült, hogy a házban van egy kisfiú, aki a szülei tudta nélkül használta medencének a WC tartályt.

Illatos WC minden áron?

Léteznek már olyan kis WC tisztító-illatosító kockák, amelyeket csak bele kell tenni a WC tartályba, s azok idővel feloldódnak a vízben. Így minden öblítéskor illatosított és fertőtlenített víz mossa át a WC csészét.

Egyik ügyfelünk hívott ki minket vízszerelőnek a 16. kerületi otthonába, mondván elromlott a tartály, ki kell cserélni. Telefonon egyeztettünk, s ajánlottunk is neki új WC tartályt, de persze mielőtt megrendelte volna, kimentünk egy alapos terepszemlére.

Mint kiderült a WC tartálynak semmi baja nem volt, csak a WC kocka csúszott be a mozgó alkatrészek közé, megakadályozva a WC normális feltöltését és lehúzását. Kikotortuk a WC kocka maradványát, így nem kellett kicserélni még egy apró alkatrészt sem.

Fontos a WC tartály tető

Vannak azok a típusú emberek, akiknek nem nagyon zavar, ha a WC tartály teteje eltörik, így nem is pótolják azt. Kihívtak vízszerelőnek minket egy 16. kerületi családi házba, ahol a WC tartály tető már évek óta letört, így a tartályba bárki beleláthatott, viszont nem emiatt hívtak ki minket, hanem azért, mert nem tudott feltölteni a tartály.

Megnéztük, s egy kis teknőst találtunk benne, ami csak azért nem fulladt meg, mert nem tudott az utolsó lehúzás után feltölteni a tartály, mert a kis teste pont úgy szorult be, hogy elállta az alkatrészek mozgásterét.

Hívj bizalommal! Telefon: 06 70 9073-440

Szerző| 2019-11-06T09:14:34+00:00 december 4th, 2019|Kategóriák: |Címkék: |

Szerző:

Avatar
Call Now Button