Miért jó, ha magyaráz munka közben a szerelő?

Miért jó, ha magyaráz munka közben a szerelő?

– Mesél a vízszerelő a 2. kerületi élményeiről

Többféle ember van, így találkozunk olyanokkal, akik szeretnek beszélni munka közben, míg mások inkább csendben dolgoznak, s jobban is szeretik, ha nem zavarják meg őket. Vannak viszont olyan esetek, amikor nem árt, ha magyaráz egy szerelő, miközben például csapot szerel fel.

Ezek azok a típusú kisebb feladatok, melyeket szinte bárki el tud végezni, akár szaktudás nélkül is. Így ha Te sem tudod, hogy állj neki, s abban sem vagy biztos, hogy van-e megfelelő szerszámod is kéznél, amivel mondjuk le tudod csavarni a csapot, akkor ez most Neked szól.

Vízszerelőként a 2. kerületben rengetegszer voltunk már kisebb dolgokat beszerelni vagy kicserélni, s az ilyen esetekben sokan kérdezgetnek munka közben, hogy mit miért, mivel és hogyan csinálunk.

Minket ez nem szokott zavarni, hiszen számunkra ezek rutin műveletek, így nem okoz gondot, ha magyaráznunk kell közben. Ez az ügyfélnek nagyon jó, hiszen legközelebb már tudni fogja, hogy milyen fogó kell egy csapcseréhez, s nem fogja furcsán emelgetni a szemöldökét, ha tömítőgyűrűt kell vásárolnia a háztartási boltban.

Főként az idősebbekhez, illetve a fiatal párokhoz szoktunk kimenni ilyen apróságokat szerelni, mert az öregebb korosztálynak fizikailag megterhelő egy csap lecsavarozása a falról, s a fiataloknak pedig nem mindig van otthon vízpunpafogója vagy tömítőgyűrű készlete, hogy néhány perc alatt orvosolni tudjanak egy csöpögő csap problémát vagy feltegyék az új csapot a régi helyett.

Viszont van a magyarázásnak másik oldala is, amikor egy komplett vízhálózat felújítást vagy kiépítést végzünk napokig egy épületben, s akkor is nagyon érdeklődő az ügyfél. Nyilván egy ilyen komoly szerelést nem fog tudni eltanulni néhány nap alatt, viszont az teljesen biztos, hogy többet fog érteni a vízszereléshez mint eddig. Szerencsére azért hirtelen lelkesedésből nem szoktak ennek egyedül nekiállni az emberek, ilyenkor azért minket hívnak ki vízszerelőnek 2. kerületi otthonukba.

Hívj bizalommal! Telefon: 06 70 9073-440

Szerző| 2018-11-26T07:48:16+00:00 november 13th, 2018|Kategóriák: |Címkék: , |

Szerző: