A falba építhető WC tartály szerelése nem gyerekjáték

WC tartály csere

Egyre több kis lakásban látunk már praktikus kialakítású és víztakarékos falba rejtett WC tartályokat, melyek a kiváló alkatrészeknek, illetve a precíz kialakításnak köszönhetően igen sokáig bírják a “kiképzést”. Viszont mi van akkor, amikor a falba építhető WC tartály mégis szerelésre szorul?

Először is, meg kell nézni, hogy milyen jeleket látunk. Hogyan működik a nyomólap? Túl könnyen lehet benyomni, vagy épp nagyon nehéz már használni? Elég víz folyik le, amikor lehúzod? Túl sok jön vagy épp alig látsz valamit csöpögni? Furcsa hangot ad ki az egyébként eddig csendesen működő WC amikor lehúzod? Túl sokáig tart, mire feltöltődik a tartály?

Mivel az egész egység a falba van építve, ezt nem fogod tudni egyedül megnézni, viszont a fenti kérdésekre válaszolva egy több évtizedes tapasztalattal rendelkező vízszerelő már nagyjából meg tudja határozni a probléma forrását.

Emiatt el tudja dönteni azt is, hogy körülbelül mire várhat, amikor kiszáll, így a falba építhető WC tartály szereléséhez elő tudja készíteni az esetleges új alkatrészeket és persze a munkálatokhoz szükséges eszközöket.

Fontos az, hogy ne kezdj el semmit sem szétszerelni, hiszen ha eltörsz egy fontos alkatrészt, nagyobb problémát okozhatsz, mint ami az eredeti meghibásodás volt. A falba építhető WC tartály szerelését emiatt bízd inkább ránk, hiszen annyi esetben fordultak már hozzánk ezzel a gonddal, hogy igen hamar meg tudjuk oldani a kellemetlenséget. S ne aggódj, mi feltakarítunk mindent magunk után, hogy Neked semmi gondod ne legyen a szerelést követően.