Mit tehetsz, ha a WC tartály folyik?

Mit tehetsz, ha a WC tartály folyik?

A mai rohanó világban egyre kevesebben próbálják meg maguk megjavítani a házban előforduló vízszerelési munkálatokat, viszont, ha a WC tartály folyik, akkor érdemes gyorsan tenned valamit, hogy ne ázzon el a mellékhelyiség, vagy az egész fürdőszoba.

  • Zárd el a főcsapot

Amint észreveszed a hibát, keresd meg a főcsapot, s azonnal zárd el, hiszen biztosan nem szeretnél nagyobb bajt, mint amekkora van már.

Amint észrevetted, hogy a WC tartályból folyik a víz, azonnal hívj szakembert, hiszen a víz is pénzbe kerül, s senki sem szeretne hatalmas vízszámlát látni hó végén úgy, hogy nem is használt többet, mint amennyit szokott.

  • Töröld fel a vizet

Ha olyan szerencsétlen már a helyzet, hogy tapicskolsz a vízben már, mindenképp kezdd el felitatni a kifolyt vizet törölközőkkel, rongyokkal, hiszen ha eláztatod az alattad lakót, még több kiadásod lehet, amit nyilván nem szeretnél.

  • Figyeld a kifolyt vizet

Amíg vársz a vízszerelő kiérkezésére, fontos, hogy ha folyton ömlik a víz, mindig legyél a közelben, hogy feltöröld, hiszen nem tudod, hogy pontosan mi okozza a problémát. Ha csak azt látod, hogy minden szépen rendben van és csak a WC tartály folyik, akkor elég lehet egy kisebb alkatrész csere. Viszont ha a probléma a falakban van, akkor jobb, ha figyeled a kellemetlen jelenséget, hogy azonnal fel tudj törölni, ha nagyobb lenne a baj.

Azt szoktuk még ilyenkor javasolni, hogy ha lehet, ne kezdj el egyedül szerelni, ha nincs hozzá affinitásod, mert lehet eltörsz egy még ép alkatrészt, s nagyobb lesz a baj, mint amekkora volt.

Hívj bizalommal! Telefon: 06 70 9073-440