Hogy dolgozik manapság egy vízvezeték szerelő Budapesten?

Hogy dolgozik manapság egy vízvezeték szerelő Budapesten?

Többféle típusú vízszerelő brigád létezik. Vannak, akik csak céges megrendeléseket vállalnak, vannak akik lakossági ügyfeleket szolgálnak ki, s vannak, akik kombinálják a kettőt.

Így léteznek olyan vízvezeték szerelők Budapesten, akiknek megvan a tipikus napi 8 órás munkarendjük, de a többség egyrészt többet dolgozik, mint 8 óra, illetve nem a megszokott reggel 8-tól délután 4-ig tartó időszakban.

Egy lakás teljes körű vízhálózatának felújítása vagy kiépítése nyilván nem egy egynapos feladat, így ilyenkor reggeltől estig a helyszínen szoktunk lenni, mert mindenkinek az az érdeke, hogy hamar elkészüljünk.

Viszont brigádunknak vannak olyan tagjai, akik a kisebb lakossági feladatokhoz mennek ki, így szinte aznap vagy néhány nappal előtte tudják meg a napirendjüket, ami persze változhat, ha valamelyik ügyfél lemondja az időpontot, mert nem tud otthon lenni, amikor kimennénk. Ilyenkor kezdődik elölről az időpont keresgélés.

Igazából munka van bőségesen, viszont ami elviszi az idő legtöbb részét, az az alkatrészek beszerzése, illetve a címek közötti ingázás.

Hiszen ha reggel kimegy az egyik brigád szerelni az 5. kerületbe, s utána egy 22. kerületi címre kell menni, akkor legalább fél órát ülnek a kocsiban ilyenkor, s arról még nem is beszéltünk, amikor dugó van az utakon.

Így egy vízvezeték szerelő Budapesten nemcsak többet dolgozik, mint 8 óra, de sokat ül a kocsiban is, mert nem egyszer megy a szerelvényboltokba alkatrészekért, ha épp valami kell az aktuális feladathoz egy ügyfélnél.