Hogy történik egy sarokcsap csere?

Hogy történik egy sarokcsap csere?

Sarokcsap cserére szinte minden közművesített háztartásban előbb-utóbb sor kerül, hiszen semelyik alkatrész sem tart örökké, így egy idő után ezek is felmondják a szolgálatot. Nézzük meg, hogy történik egy sarokcsap csere!

Kiszálláskor először megvizsgáljuk, hogy hol szükséges a sarokcsap csere, illetve, hogy meg lehet-e oldani valamilyen javítással, hiszen ha még megfelelően tud működni a régi szerkezet és elég csak egy apróbb alkatrész csere, akkor nyilván nem fogunk nekiállni cserélni, csak szerelni.

Ha valóban szükségesnek ítéljük a sarokcsap cserét, akkor megkeressük, hogy hol van a lakásban, házban vagy épületben a főcsap, hogy el tudjuk zárni a vizet a szerelés időtartamáig. Ez nagyon fontos, hiszen ha meglazítjuk ezt a csapot, akkor elkezd majd kiömleni a víz, melyet jobb elkerülni.

Ezután egy csap kinyitásával ellenőrizzük, hogy valóban elzártuk a csapot, hiszen ha nyomás van még a vezetékekben, akkor ilyenkor még lehet egy kis víz a csövekben, mely továbbra sem jó, ha munka közben folyik.

Ezt követően szerszámaink segítségével meglazítjuk a sarokcsapot, majd leszereljük, és megvizsgáljuk, hogy ennyi szerelés elég lesz, nincs-e esetleg valahol máshol is probléma. Ha meggyőződtünk, hogy ennyi munkálat meg fogja oldani a problémát, felszereljük az új csarokcsapot.

A felszerelés után nyomáspróbával ellenőrizzük, hogy minden rendeltetésszerűen működik, majd újra megnyitjuk a főcsapot, s kipróbáljuk a sarokcsapot, hogy megfelelően sikerült-e beszerelni.

Sokaknak okoz gondot a sarokcsap csere során, hogy milyen új csapot válasszanak. Erre azt szoktuk javasolni, hogy az ilyen alkatrészek beszerzését inkább bízzák ránk ügyfeleink, hiszen ez a mi szakmánk, mi értjük, hogy melyik alkatrész milyen minőségű, hiszen sajnos rengeteg silány, kínai utánzat kapható már, melyek minősége már a beszerelés során azt mutatja, hogy hamarosan újabb sarokcsap cserére lesz szükség.

Így bízd inkább ránk a sarokcsap szerelést, hiszen megfelelő szerszámok nélkül akár bele is törheted a szerkezetet a falba, mely csak több kiadást jelentene.

Hívj bizalommal! Telefon: 06 70 9073-440