Vízvezeték szerelvények – milyen lenne nélkülük az élet?

Vízvezeték szerelvények – milyen lenne nélkülük az élet?

Míg régen a falvak, kisebb városok, sőt, a nagyvárosok is kutak segítségével oldották meg a lakosság vízellátását, addig ez ma már szinte lehetetlen lenne vízvezeték szerelvények nélkül. Nézzük meg, miért!

Régen teljesen normális volt, hogy az asszonyok a házon kívül lévő kúthoz jártak ki vízért, így a koszos pelenkák mosása bizony nem volt valami leányálom, ahogyan a mosogatás sem, hiszen vödrökkel, lavórokkal kellett a kúthoz kijárni tiszta vízért. Nem csoda, ha nagyanyáink nem bánják a vasárnapi ebéd utáni mosogatást, hiszen mi ez a régi időkhöz képest? Teljes komfort!

Viszont napjainkban már kútból nem nagyon fogyaszthatunk vizet, hiszen a talaj szennyezettsége miatt igen sok egészségügyi problémánk lenne, ha meginnánk a kutak szennyezett vízét. Emiatt kerültek kiépítésre először a nagyvárosokban, majd a kisebb településeken, végül pedig a falvakban a különféle vízvezeték szerelvények.

Ezek hármas feladatot látnak el, melybe beletartozik a víz beszerzése, a víz raktározása – a megfelelő előírások betartásával -, illetve a víz szétosztása.

Emiatt egy nagyobb város vízvezeték szerelvényeinek kiépítése bizony nem gyerekjáték, hiszen meg kell oldani például azt is, hogy a tűzoltóságnak megfelelő méretű víznyomása legyen, hogy tüzet tudjon oltani, illetve például figyelni kell arra is, hogy egy esetleges meghibásodás esetén hogy legyen kialakítva a rendszer, hogy a javítási munkálatok ne korlátozzák az egész város vízhasználatát, hanem csak egy kisebb területet.

 

Hívj bizalommal! Telefon: 06 70 9073-440