Meddig tűrjük a csöpögő csapot?

Csöpögő csap

Csak csöpög a csap – gondolhatod, minek erre egyáltalán szót vesztegetni? Nem zavaró, nem folyik, egyelőre ez van, majd ha romlanak a körülmények, akkor lépsz.

Igen ám, de a helyzet az, hogy a folyamatos csepegés, azon túl, hogy roppant idegesítő, nem jelent túlságosan sok jót. Ami egyszer elromlott, vagy éppen elromlik, az magától, varázsütésre nem fog helyre rázódni. Tehát, ha eljutottál odáig, hogy folyat a csapteleped, akkor a szituáció nem fog, segítség nélkül megoldódni. Ha csapod eleinte csak tíz másodpercenként ereszt el egy kósza cseppet, az némi idő után öt másodpercre módosulhat. Végül pár hét leforgása után azon kaphatod magad, hogy az óra mutatója helyett is már a másodpercenként cseppenő csapodat hallgatod. A mosdókagylód sem lesz hálás azért, mert szerinted a csöpögő csap javítása ráér. A folyamatos vízhatás ugyanis szabad utat biztosít a vízkő képződésének.

A vastagon lerakódott átkos kicsapódás azon túl, hogy nem esztétikus látvány, nehezen eltávolítható, s a víz utánpótlásnak köszönhetően a „küzdelem” megállás nélkül folytatható tovább. Még csak részleges sikerről sem beszélhetsz mindaddig, míg csapteleped ereszt.

A vízóra olyan elv szerint működik, ami a minimális eltérést még nem jelzi. Azaz a tíz másodpercenként cseppenő víz nem fog plusz fogyasztásként mutatkozni. De ez csak ideiglenes állapot. A vízórában található mágnes ugyanis, amint megszaporodik a cseppenések száma úgy kezd megmozdulni. Néhány hét alatt könnyedén eljuthatsz odáig, hogy a vízfogyasztásod szabad szemmel láthatóan megnő, amiért valószínűleg családi költségvetésed nem lesz maradéktalanul hálás. Miért is dobnál ki havi szinten több ezer forintot? Csak azért, mert úgy gondolod: a csöpögő csap nem akut probléma?

A csöpögő csap javíttatását azért sem érdemes elodáznod, mert akár nagyobb baj hírnökei is lehetnek az elszabaduló cseppek. Amit kezdetben kis beavatkozással megoldhatnának a szakemberek, azt később lehetséges, hogy komplett cserével fogják tudni kivitelezni. Nem mindegy, hogy mennyire kell mélyen a pénztárcádba nyúlnod!

A legtakarékosabb megoldás, hogyha hozzánk fordulsz abban a pillanatban, amint egy kósza csepp elhagyja csaptelepedet.

Hívj bizalommal! Telefon: 06 70 9073-440