Csaptelep csere: áldás, vagy átok?

Csaptelep csere

A csaptelep szerelését, vagy cseréjét bármennyire is jó lenne, nem lehet megúszni. Ideig-óráig természetesen jól működnek az alkatrészek, ám ahogy használódnak, úgy jönnek elő a különböző problémák. A külső környezeti, mechanikai hatások is megteszik a magukét, az átkos vízkőről nem is beszélve. A legjobb, amit tehetsz, ha figyelsz csapjaid állapotára, és ha bármilyen eltérést tapasztalsz, akkor azonnal a tettek mezejére lépsz.

Mikor gyanakodj hibára?

Ha a csapteleped csöpög, folyik, akkor bizony akut problémával kell szembe nézned. Nem érdemes halogatnod a cselekvést, mert a csöpögés könnyen folyássá duzzadhat, ami sem a mosdókagylódnak, sem a pénztárcádnak nem tesz jót. Utóbbin vastagon lerakódhat a vízkő, míg előbbi tartalma megfogyatkozhat, a szabad szemmel is jól láthatóan megnőtt vízfogyasztásod kifizetésekor.

Ha a kartus megadta magát, ha a lengőkar kilyukadt, vagy ha a flexibilis cső kidurrant akkor azonnali, professzionális segítségre szorulsz, ehhez kétség nem fér. Persze az is roppant dühítő jelenség, amikor valahonnan szivárog a víz. A csaptelep szerelése közben derülhet fény arra, hogy honnan ereszt: a csap tönkjéből, esetleg a fogantyú alól. Ha megvan a probléma forrása, akkor az könnyedén orvosolhatóvá válik.

A komplett csaptelep csere olykor elkerülhetetlen, ám nemcsak a meghibásodások vezethetnek erre az útra. Előfordulhat, hogy az egykor esztétikusnak mondható csapteleped mára már elvesztette vonzó megjelenését, kisugárzását. Lehetséges, hogy a mosogatószerek kellően kikezdték az anyagát, aminek a következményei messziről is jól láthatók, vagy a krómréteg lekopásával a minőség romlás nem leplezhető tovább.

Az is határozottan gyakori jelenség, hogy azért kerül előtérbe a csaptelep csere, mert a régi csap nem divatos, nem trendi, s a kezelhetősége sem praktikus. Ezekben az esetekben elengedhetetlenül fontos, hogy megbízható forrásból, minőségi alkatrészt vásárolj, ugyanis csak így garantálható csapteleped hosszú élettartama, s elégedett, akadálytalan használata.

A csaptelep szerelés szakértelmet, odafigyelést, és precizitást igényel, ezért semmiképp se bízd a véletlenre, sokkal inkább ránk, a mi hozzáértésünkre!

Hívj bizalommal! Telefon: 06 70 9073-440