Mikor ajánlott a mosógép bekötése a konyhába?

Mikor ajánlott a mosógép bekötése a konyhába?

Még egy társasházon belül is igen sokféle méretű és kialakítású lakással találkozunk, így minden attól függ, hogy mekkora a konyha, milyen az elrendezése, s milyen szinten van a helyiség kihasználva.

A legtöbb konyhában általában elfér egy asztal is, de vannak olyan apró típusok, melyekben a főzéshez is alig van hely, nemhogy egy mosógépnek.

Így ezekben az esetekben a mosógép bekötése a konyhába csak akkor szokott jó ötletnek tűnni, ha egyáltalán nem használják rendeltetésszerűen a konyhát. Ezek többnyire azok a típusok, akik bent a szobában esznek, s többnyire rendelt ételt.

Viszont vannak olyan konyhák, melyek még a régi mosókonyha jelleg szerint vannak kialakítva, így külön van egy kis sarok a mosogatónak és a tűzhelynek.

Ide a többség csak akkor szokott mosogatógépet beszereltetni, ha nagy családban élnek.

Viszont ha csak például ketten, akkor ide tökéletesen el szokott férni a mosógép, s a szenny vízelvezetőt is ki lehet alakítani így esztétikusan a falban elvezetve.

S vannak olyan esetek is, amikor az újszülött szobája túl közel lenne a hangos mosógéphez a szomszéd fürdőben, így ilyenkor a nyugodt alvás érdekében ki szokták – ha ideiglenesen is – hozatni a konyhába mosógépet.

Tehát igazából mindegy, hogy mekkora területű a konyha, a választás inkább attól függ, hogy kinek milyen életviteli szokásai és igényei vannak.

A legtöbb esetben könnyedén el és be lehet vezetni a vizet a mosógéphez a konyhában is, így ez nem szokott nagy munkával járni még akkor sem, ha fúrni kell egy kicsit a falba.