A fürdőkád csaptelep szerelése házilag is megoldható?

A fürdőkád csaptelep szerelése házilag is megoldható?

– persze, csak egy kis affinitás és megfelelő szerszámok kellenek hozzá

Sokan vannak azok, akik inkább megdolgoznak azért a pénzért, amit egy szerelőnek adnak oda egy munka elvégzése után, semmint, hogy saját idejüket szánják ilyesmire. Ez lehet azért mert elfoglaltak, vagy mert nem szeretnek ezzel foglalkozni, s inkább szeretik ezt profi szakemberre bízni.

Bármelyik típusba is tartozol, ha megvannak a megfelelő fogóid, van egy kis izom a karjaidban, s érzel elég affinitást a barkácsoláshoz, akkor Te is meg tudod oldani a fürdőkád csaptelep szerelését házilag is.

Első lépésként keress egy erős fogót, amivel ki tudod csavarozni a csavart a falból. Vigyázz, légy óvatos, nehogy beletörd a falba a csapot. Ezután megnézheted, hogy elég egy tömítőgyűrű csere, hogy ne csöpögjön tovább a csap.

Érdemes ilyenkor alaposan levízkőtelenítened is az érintett vezetékeket, hogy szabadabban tudjon áramlani a víz. Ha visszaszerelted a csapot, akkor érdemes megnézned, hogy a tömítő gyűrű csere megoldotta-e a problémát.

Ha nem, akkor érdemes lehet szerelőt hívnod, mert az is lehet, hogy a falban mélyen van egy repedezett cső, ami okozza a problémát. Ez főként a régi lakásokban szokott előfordulni, így előfordulhat, hogy egy újat kell majd beszerelni.

Viszont mielőtt nagyobb költekezésbe kezdesz, érdemes kihívnod minket, hogy megnézzük, hogy a fürdőkád csaptelep szerelése során meg lehet-e oldani a bajt helyileg, vagy máshol kell keresnünk a problémát.