Amikor a WC bekötés nem sikerül..

Amikor a WC bekötés nem sikerül..

Vannak sajnos olyan szerelők, akik nem feltétlenül igényesen dolgoznak, s ezekhez a munkálatokhoz utána minket hívnak ki, mert valamit elrontottak, s szeretnék, ha vissza tudnánk állítani a lakásban az eredeti állapotokat. Mesélünk egy kicsit.

Volt egy nagyobb beázás egy társasházban, s szinte az összes lakónak ki kellett szerelni a WC csészéjét, hogy hozzá tudjanak férni a szerelők a csövekhez.

Ezt nagyjából meg is oldották, viszont mivel nem volt elég kerete a háznak, a csövek állapota maradt, amilyen volt.

Ez azt jelentette, hogy egyes lakásokban már annyira régen voltak átvizsgálva a falakban lévő csövek, hogy szinte csak a vakolat tartja őket egyben, így gyakorlatilag egy teljeskörű vízhálózat felújításra lenne szükség.

Ezért érdemes megnézni a lakás csőhálózatát is, mielőtt az ember lakásvásárlásba kezd. Sok embernek nem mindegy, hogy mennyi pénzt szán a felújításra, amennyiben szükséges.

Az a lakó, aki minket hívott ezután, olyan problémával várt minket, amit azért illett volna megoldaniuk a szerelőknek.

A WC bekötést nem csinálták meg rendesen, s mivel régi volt a padlózata a mellékhelyiségnek kellett volna használniuk egy kis sziloplasztot a burkolat kiegyenlítéshez, de ez nem minden.

Hiszen ha szivároghat az aljzatból a levegő, az azt is jelenti, hogy feljön a bűz a csatornából.

Néhány perc alatt megoldottuk a problémát, és a csavarokon is rögzítettünk egy kicsit, mert gyakorlatilag billegett a csésze a WC bekötés után. Ezért nem mindegy, hogy kire bízod a WC bekötést.