Áhh, én is meg tudok oldani egy csap cserét. – De hol is van a csavar?

Áhh, én is meg tudok oldani egy csap cserét. – De hol is van a csavar?

S így lesz egy egyszerű csap cseréből falba tört vízvezeték.

Persze, mert az ismerősünk már találkozott olyan emberrel, akinek ilyen csapot kellett kicserélnie, s akkor már nekünk is menni fog. Az ilyenek annyira gyakoriak sajnos még mind a mai napig, hogy nem is tudjuk már számon tartani a hasonló eseteket.

Nincs abban semmi szégyellnivaló, ha valaki nem tudja lecserélni a lakásában a csapot, s feltenni egy újat.

A dolog főként ott szokott elbukni, hogy a legtöbb embernek nincs csőfogója otthon, s mindenféle apró, főként a csapot, a csempét és a falat megkárosító szerszámmal próbálja meg levarázsolni az aljzatról a csapot.

De nem hiába kell egy szerelőnek a szerszámos láda, hiszen abban vannak az eszközei, amivel ő tényleg pillanatok alatt le fog szedni, s fel fog szerelni egy csapot. Mert szakszerűen választja meg a szerszámait, s nyilván nem fogja így beletörni a falba a csapot.

Emiatt akinek nincs rendes fogója otthon, az ne kezdje el a manikűrkészletében található bőrvágó csipesszel megpróbálni leszedni a csapot. Nem fog menni.

Mivel az ilyen típusú feladatok az alacsony árkategóriás szolgáltatások közé esnek, így a legtöbb embernek nem szokott gondot okozni az, hogy szerelőt hívjon.

Mert inkább szerelje fel egy profi, semmint egy amatőr, aki miatt lehet rések keletkeznek a felszerelés során, nem lesz jó a tömítés, és mindenfelé fog folyni a víz.

Ha nincs a szereléshez megfelelő tudásod és hozzá való fogóid és eszközeid, akkor inkább dönts bölcsen, s bízd profi szakemberre a csap cserét.