Vízszerelő árak vs. szolgáltatások

Vízszerelő árak vs. szolgáltatások

Mivel egy ideje benne vagyunk már a szakmában, láttuk a különféle vállalati lehetőségeket, illetve a több évtized alatt felfejlődő szolgáltatói rendszer kialakulását. Mit jelent ez?

Azt, hogy míg régen elég volt kimenni, megoldani a problémát, majd hazajönni, addig ma már kell mondani telefonba egy hozzávetőleges árat.

Fel kell alaposan mérni a helyszínt, árajánlatot kell adni, meg kell várni, hogy elfogadja-e az ügyfél vagy sem, megvenni az esetleges alkatrészeket, visszajönni, beszerelni, megjavítani.

Emiatt sokak számára néha érthetetlennek tűnik, hogy mik ezek a “szolgáltatások” a vízszerelő árak alatt.

Nos ez nem más, mint a bürokrácia megjelenése.

Mindent el kell számolnunk nekünk is, így minden munkafolyamatnak vagy állomásnak meg kell adnunk a nevét, az ezzel töltött időt, a szükséges alkatrészeket, a benzinpénzt, a dugóban töltött időt, stb.

Azt hinné az ember, hogy olyan egyszerű a szakemberek élete, mert nekik nem kell egy irodában papírozni.

A valóság viszont annyira szürreális néha, hogy mi is csak profi segítséggel tudjuk legálisan, a megfelelő papírokkal üzemeltetni cégünket.

Emiatt a vízszerelő árak gyakorlatilag csak árak, s a szolgáltatások pedig a mi munkafolyamataink nevei, hogy el tudjunk vele számolni.

Először sokan azt hitték hogy a szolgáltatás megnevezés egy marketingfogás, pedig csak a bürokrácia miatt kellett elővenni ezt a trendi kifejezést.

Valójában ugyanazt csináljuk, mint 10-20 évvel ezelőtt, csak útközben egyes munkafolyamatok nevet kaptak a bürokrácia nagy könyvében.