Nem mindennapi okok a WC dugulás mögött

Nem mindennapi okok a WC dugulás mögött

Egy vízszerelő Budapesten hetekig tudna folyamatosan mesélni arról, hogy miket talál egyes lakások eldugult vécéjében. Gondoltuk összeszedjük a legjobbakat.

Egyik ügyfelünk hívott ki minket azzal a problémával, hogy ideig-óráig a szokásos házi trükkökkel meg tudja akadályozni a dugulást, viszont bármennyire is vigyáz, folyton újra előfordul a probléma.

Kimentünk, s szét kellett szednünk az egész vécét, mire megtaláltuk benne a gyerek legóból összetett robot figuráját. Egyből megszűnt a baj.

Egy másik házban voltunk vécét szerelni, s már a falbontásnál tartottunk, mint utolsó opciónál, amikor megtaláltuk az elveszettnek hitt kisautó távirányítóját fél karnyira a falban, a vízvezetékekben.

Egy felújítás alatt lévő étterem vécéjében pedig egy kisebb patkány kolóniát kellett relokalizálnunk, s rengeteg esetben a csótányokkal is fel kellett vennünk a versenyt. Természetesen ilyenkor mindig jönnek az illetékes kártevőirtók, hogy újra emberi állapotokat varázsoljanak.

Ezekről annyira nem szólnak a mai vízszerelők Budapesten, pedig elég csak egy-két társasháznak lemenni a pincéjébe, s egyes helyeken alig látni a padlózatot a csótányok miatt.

De hát mit tehetünk, a csótány és a patkány is szereti a nagyvárosokat, hiszen itt szinte mindent megtalálnak maguknak.

S talán a legviccesebbet a végére hagytuk: egyik helyen kikaptuk a vécét, hogy hozzá tudjunk férni a szerszámokkal a vízvezetékekhez, s egy tortaszedő lapátot találtunk beakadva a csövekben.

Rengeteg megválaszolatlan kérdésünk volt nekünk is 🙂