A vízszerelés Budapesten leányálom vagy rémálom?

A vízszerelés Budapesten leányálom vagy rémálom?

Nyilván azért hívsz ki egyes problémákra vízvezeték szerelőt, mert nem ez a szakmád, nem ez érdekelt gyerekkorodban.

Sokan kérdezik emiatt, hogy milyenek a mindennapjai egy vízszerelőnek Budapesten, hiszen nem mindegy, hogy csapot cserélünk, vagy egy eldugult WC-t kell megjavítanunk.

Sokak számára ez piszkosmunka, nekünk pedig ez az életünk.

De miért?

Miért jó valakinek a másik büdös, koszos eldugult vécéjét újra használható formába hoznia?

És akkor nem is beszéltünk még a munkakörülményekről. A sok falbontás miatt koszosak, porosak leszünk és a védőkesztyűket sem szívesen lebegtetjük magunk körül, hiszen nem hiába használtuk.

Akkor miért csináljuk?

Mert mi ilyen mesteremberek vagyunk. Mi nem a vécében lévő szennyeződésre helyezzük a hangsúlyt, hanem a csövek szerkezetére, kialakítására, gyakorlatilag mindenre, amire egyébként az átlag ember nem.

Nekünk az a jó, ha szerelhetünk, hiszen ez az életünk, így a vízszerelés Budapesten ugyanolyan munka, mint bármelyik más kétkezi munka, csak ez sokak számára gyakran gusztustalannak tűnhet.

Ám, ha az ember arra összpontosít, hogy mekkora fúrófejet kell használni egy duguláselhárításnál, vagy hogy lehet a lehető legoptimálisabban kialakítani egy fürdőt, akkor a sok szakmai információ mellett igencsak eltörpülnek ezek a kisebb kellemetlenségek.

Mi elsősorban segíteni megyünk ki. Így amikor bokáig áll az ügyfél a vízben, s mi megoldjuk a problémát, az az öröm ami az arcukon megjelenik, hogy újra rendeltetésszerűen működik a lefolyó, szinte mindent megér.