Csap tekerő leszedése – Neked is menni fog?

Csap tekerő leszedése – Neked is menni fog?

A csöpögő csap nemcsak idegesítő, hanem az elfolyt víz mennyisége meg fog jelenni a vízszámládon is, így nem árt, ha amint tapasztalod a jelenséget, cselekszel. No de vajon menni fog egyedül is? Nézzük meg mire lesz szükséged hozzá!

Villáskulcs / Harapófogó / Erős férfi

A csapoknak sajnos van egy olyan szokása, hogy a rárakódott vízkő miatt szinte lehetetlen lecsavarni őket egy villáskulcs nélkül, kivéve, ha van a közeledben egy erős ember, aki játszi könnyedséggel tud telefonkönyveket szétszakítani. Akkor elég lesz az ő marokereje is. De valljuk be, nem sokan dicsekedhetünk ilyen erős ismerőssel.

Így valamilyen szerszámmal, lehetőleg egy villáskulccsal vagy egy jó erős harapófogóval Te is meg tudod majd mozdítani a beragadt alkatrészt, s a csap tekerő leszedése meg is történt. Ha egyedül csinálod, feltétlenül ügyelj arra, hogy ne nyomd meg túl erősen, hiszen nem akarod eltörni, sem a falba törni semelyik alkatrészt sem.

Ecetes víz / Vízkőoldó

Ezután nézd meg, hogy milyen állapotban vannak az alkatrészek. Ha tele van vízkővel a tömítő gyűrű, megpróbálhatod ecetes vízzel fellágyítani, de ha megrongálódott, akkor érdemes elvinned a használt tömítőgyűrűt a boltba, hogy megmutasd az eladónak, hogy pontosan milyen típusra lesz szükséged.

Amíg szétszerelt állapotban van a csap, érdemes alaposan megtisztítanod, hogy még tovább tudjon szolgálni ez az igen fontos fürdőszobai alkatrész. Majd miután kicserélted a tömítő gyűrűt fogó segítségével csavard vissza a csap tekerőt, majd győződj meg róla, hogy nem csöpög a csap.

Ha továbbra is folydogál a víz, akkor nagyobb a probléma, mindenképpen hívj ki minket, hogy megnézzük, hol és mi okozza pontosan a bajt, mert ha a falakban rothadó csövek okozzák a jelenséget, azt nem fogod tudni egyedül megoldani.

Így ha a csap tekerő leszedése után a tömítő gyűrű cseréje nem oldotta meg a problémát, keress minket bátran, hogy biztosan profi kezekben legyen a csaptelep javítása.

Természetesen más esetekbe is hívhatsz minket, mint például TECE WC tartályok beszerelésére, vagy különféle TECE alkatrészek cseréjére, duguláselhárításra, és persze teljeskörű vízhálózat kiépítésre vagy javításra is.