Mosogató csaptelep szerelése házilag

Mosogató csaptelep szerelés

A mosogató csaptelep szerelése nem olyan nagy ördöngösség. Ha érzel magadban kellő affinitást, akkor egyedül is belefoghatsz a nagy kalandba.

Mind az eresztő, folyató, csöpögő, azaz meghibásodott alkatrész, mind a szimplán elöregedett, némileg megunt csap megérett az újragondolásra. De hogyan kezdj bele a felújításba?

Az első és legfontosabb lépés, hogy zárd el a főcsapot. A fő vízelzáró csap az esetek nagy hányadában a vízóra előtt található. A cél, hogy ki tudd üríteni a vezetékeket, tehát a forrás elzárása után nyisd meg a csapokat, hogy azokból az utolsó csepp muníció is elfolyhasson.

Igaz, a fenti előkészülettel gondoskodtál arról, hogy a vezetékekből kiürüljön a víz, ettől függetlenül a szerelvények meglazítás után még engedhetnek ki némi vizet. Emiatt egy rongyot, esetleg egy régi trikót jó, ha a kezed ügyében tartasz.

Még mielőtt feltűrt pulcsiujjal belevetnéd magad a munkába, zárd el az érintett vezetékekhez tartozó csapokat.

Ha aláfeküdtél a kihívásnak, akkor két szituációval találhatod szemben magadat.

Az egyik alternatíva, hogy a két vezeték mindegyike roppantógyűrűs csatlakozással végződik.

A másik eshetőség, hogy a mosogató alatt két elzáró szelep van a csöveken.

A következő lépés szempontjából lényegtelen, hogy te melyik helyzettel nézel farkasszemet, hiszen egyetlen feladatod van: meglazítani, és szétszerelni a csatlakozókat állítható villáskulcs segítségével.

A konyhai csap alján egy külső csavarmenettel ellátott cső található. Ez a munkalap, vagy a mosogató nyílásán keresztül, jól láthatóan kiemelkedik. Alulról anyával, rögzítőlemezzel, és alátéttel rögzül.

A villáskulcsodat nem érdemes letenned. Közreműködésével lazítsd meg az anyát, amit ezután kézzel könnyedén lecsavarhatsz. Ezek után nincs más dolgod, mint felülről kikapni a lecserélni kívánt csaptelepet.

Némi izzadságtörlés, és szuszogás után jöhet a lélektanilag meghatározó pillanat: az új csaptelep felhelyezése.

Az új csaptelep alján külső csavarmenettel ellátott cső található, amit nemes egyszerűséggel át kell nyomnod a munkalap, vagy mosogató nyílásán

. Nyomd a csőre a rögzítőlemezt, alátétet, és már anyázhatsz is. Természetesen utóbbinál az anyacsavar meghúzására gondolunk.

A fentiekben csak a lehető legegyszerűbb verziót ecseteltük. Nem tértünk ki arra mi történik akkor, ha új lyuk fúrására van szükség, vagy más bonyolító tényező szól közbe.

Tehát ha úgy érzed, hogy nagyon szeretnéd kicserélni a mosogató csaptelepedet, de ezt inkább rábíznád egy szakszerűen eljáró szerelőre, aki gyorsan, biztonságosan elvégzi a munkát, akkor bátran keress meg minket, állunk rendelkezésedre!

Hívj bizalommal! Telefon: 06 70 9073-440