Sarokcsap csere – bízd profi vízvezetékszerelőre!

Sarokcsap csere – bízd profi vízvezetékszerelőre!

Mi az a sarokcsap?

Minden közművesített lakásban találhatóak sarokcsapok, melyeket a mosdóhoz, mosogatóhoz, WC tartályhoz, mosógéphez vagy mosogatógéphez kötnek be. Miért? Mert a sarokcsapok arra szolgálnak, hogy egy esetleges csaptelep csere vagy egy vízvezeték eldurranásakor ne kelljen a főcsapot elzárni, hanem csak a sarokcsapot.

Ez azért fontos, mert sok lakásban vagy családi házban igen körülményes egyáltalán kideríteni azt, hogy hol lehetne elzárni ilyenkor a főcsapot, s mivel ez sok időbe telik, addig a meghibásodás miatt kiömlő víz el tudja áztatni az egész házrészt, beleértve az alattad lakókat ha több szintes házban laksz.

Mikor szükséges a sarokcsap csere?

Erre akkor szokott általában sor kerülni, amikor csaptelepet szerelünk, hiszen a legtöbb háztartásban nem ellenőrzik a sarokcsapok épségét, emiatt a leggyakrabban a csöpögő csap jelenség miatt szokott szükséges lenni egy sarokcsap csere.

Ez – amennyiben épek a falban a vízvezetékek – egy igen gyors és kevés kosszal vagy törmelékkel járó folyamat, hiszen a sarokcsap cseréhez szét kell szerelni a csapot, majd felszerelni az újat.

Ehhez a megfelelő szakértelem mindenképp szükséges, hiszen ha nem jól szereled vissza az alkatrészeket, továbbra is csöpöghet a csap, illetve ha nincs megfelelő szerszámod, bele is törheted a falba, ami sokkal nagyobb gond lesz, mint egy sarokcsap csere.

Ha a szokásos tömítőgyűrű csere nem oldja meg a csöpögő csap problémáját, inkább hívj ki minket, hogy minél hamarabb kiderítsük a probléma valódi okát.

Hívj bizalommal! Telefon: 06 70 9073-440