WC tartály szerelés házilag – milyen esetekben lehetséges?

WC tartály szerelés házilag – milyen esetekben lehetséges?

Mivel semmilyen alkatrész sem tart örökké, így a WC tartályok is egy idő után elkezdenek hibásan működni, mely általában úgy szokott megjelenni, hogy nem lehet lehúzni a WC-t, mert nem töltődik fel a tartály, vagy épp ellenkezőleg: lehúzás után is csöpög vagy folyik belőle folyamatosan a víz.

A “kellemesebb” eset az, amikor ez a WC-be folyik vissza, a kellemetlenebb az, amikor a tartályból a WC padlózatára ömlik le a víz, mely ha emeletes házban laksz, eláztathatja az alattad lakókat.

A WC tartály szerelése házilag aránylag könnyű lehet, ha a problémát valamelyik alkatrész meghibásodása okozza. Ilyenek lehetnek például a a WC tartály teteje, nyomógombja vagy a szerkezet, amivel le tudod húzni – ez modelltől függ -, a tömítés, a töltőszelep vagy az öblítőcső.

Ha úgy érzed, van az ilyen munkákhoz érzéked, szedd szét a WC tartályt és nézd meg, hogy minden alkatrész ott van-e ahol lennie kell, illetve, hogy nincs-e valahol meghibásodva. Ha látod, hogy valamelyik alkatrész például eltörött, azt ki tudod cserélni, ha van elég szerszámod.

Sokan ott rontják el a WC tartály javítását házilag, hogy nincs megfelelő szerszám készletük, így eltörhetik azokat az alkatrészeket, melyek előtte még rendesen működtek. Emiatt, ha nincs rendes fogód, vagy csavarhúzód, inkább ne próbálkozz egyedül, ha nem akarsz nagyobb kárt okozni, mint amekkora az eredeti baj volt.

De persze ha a WC tartály szerelése házilag nem a Te stílusod, hívj minket bátran, így biztos kezekben lesz a probléma megoldása.

Hívj bizalommal! Telefon: 06 70 9073-440